Fort Hood: 'De veiligste plek voor iemand in uniform'


Sergeant Anthony Sills troost zijn vrouw bij de basis

Ook al ligt het in het hart van 'wapenstaat' Texas, Ford Hood was toch één van de laatste plaatsen waar men een dood en verderf zaaiende schietpartij had verwacht, aldus een Brits voormalig officier die op de getroffen basis gelegerd is geweest.

Majoor Jim Panton, een Apache piloot, was bijna drie jaar gestationeerd in Fort Hood. "De omgeving rond de basis kent een echte vuurwapencultuur," zei hij gisteren."De bevolking vind het normaal een wapen bij zich te dragen ter verdediging."

"Toen ik van de schietpartij hoorde was ik hevig onaangenaam verbaasd. Het klinkt misschien ironisch, maar de legerbasis was de enige plek waar men geen mensen aantrog die wapens bij zich droegen, afgezien van degene die wapens droegen voor de uitoefening van hun functie. Je voelde je eigenlijk best veilig op de basis -haast de veiligste plaats waar je in uniform aan het werk kan zijn-, er kwamen mensen terug uit Afghanistan en Irak, zij waren totaal niet op hun hoede, maar waren juist relaxed tot rust aan het komen."


1 Reacties >>REAGEER<<:

Anoniem zei

dat was tot heden dus
heb hier ook ff op je reclames gedrukt:-)

Een reactie posten