Mexicaanse griep eist meer levens in Nederland


 Dit meisje zal niet meer aan de ziekte overlijden

Een 35-jarige man uit de regio Heerlen en een 5-jarig meisje zijn woensdag overleden aan de Mexicaanse griep. De man had behalve de Mexicaanse griep geen andere gezondheidsklachten. Bij het meisje was wel sprake van onderliggend lijden.

Een woordvoerder van het Atrium Medisch Centrum, waar de man was opgenomen, bevestigt het overlijden van de man donderdagavond. De woensdag overleden man werd in de nacht van maandag op dinsdag met ernstige griepverschijnselen opgenomen op de intensive care van de locatie van het Atrium in het Limburgse Heerlen. Hij is op deze afdeling overleden.

Waar het meisje vandaan komt, is onbekend. Een woordvoerder van de GGD Groningen wil alleen bevestigen dat zij is overleden in een ziekenhuis in Groningen, waar zij was opgenomen.

Vrijdag meldde het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat het aantal Nederlanders dat is overleden aan de Mexicaanse griep was opgelopen tot tien. Daarna bezweek nog een 3-jarig gezond Brabants meisje aan dit griepvirus.

Een woordvoerder van het RIVM meldt dat vrijdag bekend wordt gemaakt of afgelopen week nog meer mensen zijn overleden aan de griep H1N1.


0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten