Goudprijs naar recordhoogte gestegenDe goudprijs is deze namiddag gestegen tot een recordhoogte. Het edel metaal reageerde met wat vertraging op de Indiase goudaankoop die vorige nacht werd aangekondigd.

De goudprijs voor levering in december bereikte een piek van 1.077,30 dollar per ounce. Het vorige record bedroeg 1.072 dollar en dateert van 14 oktober.

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) deelde in de nacht van maandag op dinsdag mee dat het in de tweede helft van oktober 200 ton goud heeft verkocht aan India. De instelling besliste in september 403 ton goud te verkopen om goedkope leningen aan arme landen te financieren.

De goudprijs reageerde aanvankelijk vrij rustig op de mededeling van het IMF. Hij steeg in de vroege ochtend met 5 dollar tot 1.065 dollar per ounce, maar viel later terug omdat de dollar verstevigde.

Na 16 uur begon de goudprijs plots fors te stijgen en werd het drie weken oude record gebroken. Handelaars verwachten dat nog landen, waaronder China, goud zullen kopen


0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten