Argentijnse staat koopt voetbalrechten


De Argentijnse staat is het onder schulden wankelende nationale voetbal te hulp geschoten en haalt de sport weg bij de particuliere kabeltelevisie. Donderdag tekenden daarvoor kabinetschef Aníbal Fernández en de voorzitter van de nationale voetbalbond AFA, Julio Grondona, een verdrag waarmee de staat de uitzendrechten van voetbalwedstrijden voor een periode van tien jaar verwerft.

Daarvoor betaalt de overheid jaarlijks 110 miljoen euro, twee keer zo veel als wat de AFA van een particuliere zender kreeg. Bij de feestelijke ondertekening waren de Argentijnse president Cristina Kirchner en de trainer van het nationale elftal Diego Maradona aanwezig. Kirchner zei dat het haar plicht is alle Argentijnen, ook hen die niet voor kabeltelevisie kunnen betalen, toegang tot hun favoriete sport te verschaffen.

De Argentijnse voetbalcompetitie gaat met een week vertraging komend weekeinde van start. De bond nam dat besluit nadat bekend was geworden er een overeenkomst met overheid was bereikt.

De eerste competitieronde van de Argentijnse competitie stond op het programma voor 14 augustus. De voetbalbond AFA besloot de start echter op te schorten vanwege de financiële problemen waar veel clubs mee kampen. De spelersvereniging FAA berekende dat de clubs uit de hoogste divisie nog ruim 7 miljoen euro aan salarissen zouden moeten betalen aan de voetballers. Volgens de AFA moest eerst een oplossing worden gevonden voor de vele schulden voordat de competitie kon beginnen.

Bron: De Pers

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten