Plassen doet u het prettigst in Doetinchem


Dankzij de welbekende komkommertijd ontstaat er ruimte voor allerlei partijen om het nieuws te halen met weinig relevant, maar toch we amusant nieuws. Zo wist boekingssite restaurant.nl de koppen van menig krant en website te sieren met de uitverkiezing van het mooiste horecatoilet van Nederland.

Hotel Ruimzicht in Doetinchem kreeg de eer toebedeeld het mooiste toilet van Nederland te hebben. Het management van het hotel schoot met een fotograaf enkel fraaie plaatjes, enkele zelfs in de tuin van het hotel, waardoor mannen nu het gevoel hebben tegen een boom te staan plassen, van waarachter een jonge vrouw hen 'bekijkt'. Dames lijken te hurken in een veld met klaprozen, lavendel of mais.

Niet alleen het eten, de wijn en de sfeer zijn belangrijk in een restaurant. Cruciaal is ook het toilet. Dat is de opvatting van de website Restaurant.nl die de verkiezing ‘Mooiste Toiletruimte van Nederland' organiseerde. De jury heeft de toiletruimte van hotel-restaurant Villa Ruimzicht uit Doetinchem de eerste plaats toegekend. Op deze toiletten is plassen een belevenis. De ruimte is met een knipoog vormgegeven waardoor je ‘m met plezier bezoekt is de conclusie uit het juryrapport.

De boom waartegen de mannen urineren, is gefotografeerd in het park naast Villa Ruimzicht. Vanuit het raam op het herentoilet is hij in het echt te zien. Ook de foto's op het damestoilet van velden met maïs-, lavendel- en klaprozen zijn, door een ingehuurd bureau, in de streek gemaakt. Kaal: „Humor hoort ook bij ons. We wisten bij het inrichten van ons bedrijf meteen dat we op de toiletten iets grappigs wilden doen."

De redactie van restaurant.nl heeft in totaal 16.000 restaurateurs per mail verzocht mee te doen aan de toiletverkiezing, aldus woordvoerster Sharine de Rooij. ‘Enkele tientallen' reageerden en stuurden foto's. Daaruit heeft de redactie gekozen. Bij de inzendingen zaten onder meer een gouden wc en een toilet waar de dames via de spiegel, in werkelijkheid glas, naar de heren-wc kunnen kijken.

Er waren meer fraaie toiletten bij. Het Eiland in het Weiland in Kockengen greep net naast de pot. Op de derde plek staat Spring uit Amsterdam. De poedelprijs ging naar Het Diekhuus in Terwolde voor de doorzichtige wasbak.

"Het toilet is steeds vaker het visitekaartje van een restaurant," aldus Sharine de Rooij van Restaurant.nl. Opvallend aan de toiletten die hebben meegedongen naar de titel is dat deze ruimtes een belangrijk onderdeel van de totale inrichting zijn. Het toilet is niet langer het ondergeschoven kindje, maar essentieel voor de totale beleving.
Naast plassen kun je er ook even tot rust komen en jezelf uitgebreid opfrissen. "Gasten lopen met een glimlach de eetzaal weer binnen bij het verlaten van onze toiletruimte," is een veelgehoorde opmerking door restaurateurs. "Je ziet dat deze restaurants er vaak er net dat beetje extra aandacht en moeite in hebben gestoken," aldus De Rooij.

Een andere trend is dat zowel de dames als de heren zich in dezelfde ruimte kunnen opfrissen. Sommige restaurants gaan nog een stapje verder en beschikken over een uniseks toilet.
Kenmerkend voor de inrichting van de toiletruimte is dat deze veelal modern en strak is. Cruciaal is natuurlijk een frisse en hygiënische uitstraling. Wit met antraciet blijft favoriet.

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten