Sharia Wetgeving in woord en beeld

De Sharia Wetgeving


Er wordt wel eens gesproken over 'de' sharia wetgeving, maar niet ieder islamitisch land hanteert dezelfde wetgeving, net zoals ook wij per land een andere wet hebben. Van 'de sharia' is dus geen sprake. In het kort gezegd is sharia een wetgeving uitsluitend voor familierecht, enkele strafrechtelijke delicten, oorlogs- en contractenrecht en ten slotte de juridische positie van niet-moslims en vrouwen binnen deze rechtsgebieden. Alle overige rechtsgebieden vallen onder de regelgevende bevoegdheid van de overheid (siyasa).Enkele opgenomen wetten zijn bijvoorbeeld dat men van dieven de hand/arm toetakelt waar mee zij gestolen hebben, of worden er stokslagen uitgedeeld voor kleine overtredingen zoals alcohol nuttigen. Op overspel (of verdenking daar van) staat (soms) de straf 'stenigen tot de dood hier op volgt', wat geïnspireerd is door de Thora van de Joden, waar dit ook in staat. Er zijn echter nog vele andere gruwelijkheden die in sharia wetgeving voorkomen. Het is een (voor)middeleeuws oog-om-oog tand-om-tand systeem waar geen rekening gehouden wordt met leeftijd, geslacht of gezondheid. De straffen zijn mensonterend, tegen alle mensenrechten in en bovendien niet meer passend in deze tijd.Het is zeer verontrustend dat landen als Engeland steeds meer toegeven aan deze manier van recht in hun eigen land. Sommige geleerden denken zelfs dat het onvermijdelijk is dat er sharia-rechtbanken komen in westerse landen. Ook in Nederland is dit barbaarse rechtssysteem in opspraak. Beelden zeggen echter meer dan duizend woorden, dus hieronder een klein overzicht van de gevolgen die dit barbaarse rechtssyteem veroorzaakt. Voor meer informatie over sharia wetgeving verwijs ik u naar deze pagina.


Hieronder wordt een vrouw publiekelijk omgebracht door een mullah (islamitische geestelijke) door middel van een schot in haar hoofd.Misdaad: Vermeende overspel.Hier wordt een vrouw in het openbaar met een stok geslagen door een mullah.Misdaad: Ongepast gekleed.Een vrouw wordt in een doek gewikkeld en tot boven haar middel begraven zodat ze niet meer kan bewegen. Hierna wordt zij bekogeld met stenen tot (meestal) de dood daar op volgt. Soms overleven de slachtoffers dit, en zijn zij gruwelijk verminkt voor de rest van hun bestaan.Misdaad: Vermeende overspel.

Hier een publiekelijke steniging in Iran.Misdaad: Onbekend.Hier de schokkende beelden van een achtjarig jongetje uit Iran waarbij de arm wordt overreden door een auto (met alle gevolgen van dien).Misdaad: Het stelen van een brood omdat hij honger had.Dit artikel is geschreven en gepubliceerd door: Antireligie.nl , Dé site voor alle mensen die tegen religie zijn.


Met dank aan Antireligie.nlArtsenZonderGrenzen.nl

2 Reacties >>REAGEER<<:

Anoniem zei

Dit is echt te erg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dit is gewoon niet menselijk, i ben zelf moslim maar dut kan echt niet dit staat ook zeker niet in de koran!

Anoniem zei

Religie maakt meer kapot dan je lief is!

Weg met religie mensen leer Zelf nadenken!

Een reactie posten