Politie scande 2000 kentekens voor moordonderzoek


Hengelo


De Twentse politie heeft vrijdagochtend in Hengelo de kentekens van ruim tweeduizend voertuigen gescand en opgeslagen in het onderzoek naar de moord op een 63-jarige man. De registratie van kentekens maakte deel uit van een passantenonderzoek. Omdat de gegevens alleen worden gebruikt voor het moordonderzoek, werden geen boetes uitgedeeld voor overtredingen.


Het onderzoek in de Oldenzaalsestraat in Hengelo werd tussen 05.00 uur en 10.00 uur gehouden. De politie vroeg zo veel mogelijk fietsers en voetgangers te stoppen. Als het nodig werd gevonden voor het onderzoek, werden namen genoteerd en aanvullende vragen gesteld.
Voor het overige verkeer gebruikte de politie een catscan, waarmee de kentekens van passerende voertuigen worden geregistreerd. De bestuurders kregen een flyer met het verzoek contact op te nemen met de politie als zij informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn.
De politie registreerde de kentekens alleen om ze te gebruiken als dat voor het onderzoek nodig is, benadrukt een woordvoerder. Zodra het onderzoek is afgerond, worden de gegevens vernietigd. In totaal werden 2127 voertuigen gescand en werden 172 fietsers en voetgangers ondervraagd.
Het slachtoffer van de moord werd vorige week vrijdag gevonden in zijn woning in Hengelo. Hij bleek meerdere steekwonden te hebben. Een 44-jarige verdachte die gewond voor het huis lag, is donderdag voorgeleid aan de raadkamer van de rechtbank. De rechter-commissaris verlengde zijn voorarrest voorlopig met twee weken.
De woning van de man in de Oldenzaalsestraat was bij de wijkagent bekend na meldingen van buurtbewoners over overlast, meestal als gevolg van alcoholgebruik. De politie heeft 25 man op de zaak gezet.lees ook:

Hengeloër doodgestoken
Slachtoffer blijkt ook verdachte

Bron: De Pers0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten