70 euro per persoon om leuke dingen te doen

Tilburg
In de week van 14 september valt bij twaalfduizend Tilburgse gezinnen de nieuwe Meedoenregeling in de brievenbus. Ze krijgen 70 euro per persoon om leuke dingen te doen. Het is het derde jaar dat de gemeente Tilburg haar inwoners met een minimuminkomen dit aanbiedt. Dit jaar zijn er nog meer keuzemogelijkheden.

Sportaanbod uitgebreid
"Vooral het sportaanbod is flink uitgebreid. Prima, want sporten is niet alleen gezond maar ook gezellig. Je leert veel andere mensen kennen en je neemt dus meer deel aan de maatschappij", aldus wethouder Paul Huijgen (sociale zaken). De keuzemogelijkheden staan op de website www.tilburg.nl/meedoenregeling. Daar is ook een aanvraagformulier te vinden voor minima die geen Meedoenregeling hebben ontvangen.

De Meedoenregeling is bedoeld voor huishoudens met een inkomen onder 120% van de bijstandsnorm. Wie in aanmerking denkt te komen en geen brief heeft ontvangen, kan vanaf 15 september contact opnemen met Loket Z. Of het aanvraagformulier downloaden op www.tilburg.nl/meedoenregeling.

Paspoort
Dit jaar hoeven deelnemers geen Meedoenbonnen meer in te leveren. Ze kunnen gewoon met hun paspoort, identiteitskaart of rijbewijs naar de gekozen organisatie gaan. Daar wordt het gebruikte bedrag geregistreerd. Hierdoor kunnen de deelnemers ook kleinere bedragen gebruiken. Vorig jaar kregen de deelnemers twee bonnen (van 25 en van 45 euro).

Cijfers 2008
In 2008 hebben de deelnemers 6.107 Meedoenbonnen ingeleverd. Bijna de helft daarvan werd ingeleverd bij het Sportbedrijf (zwemmen en/of schaatsen). Ook de Bibliotheek en Theaters Tilburg waren in trek. Maar liefst 2.946 Tilburgers maakten gebruik van het extra aanbod van goedkope kaartjes voor Festival Mundial.

In de volgende tabel staat weergegeven waar de deelnemers van het afgelopen jaar zich voor aangemeld hebben.

Bibliotheek           1123
Cursushuis                51
Sportbedrijf          2937
Kwidam                 242
Willem II                349
Theater                1279
Jong Nederland       14
Factorium                60
Ladies Only             52
-----------------------
Totaal                 6107

Bron: Gemeente Tilburg
                         
                                                            

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten