Zak geld naar probleemjeugd

Minister André Rouvoet in actie
Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) en staatssecretaris Marja van Bijsterveldt (Onderwijs) stellen 60 miljoen euro beschikbaar voor jongeren met problemen. Het gaat dan om jongeren die meerdere problemen hebben, bijvoorbeeld drugsproblemen of problemen thuis. Scholen in het vmbo en het mbo kunnen gebruik maken van de subsidie om deze jongeren extra te ondersteunen.

Dat kan bijvoorbeeld door onderwijs in kleinere groepen te geven en door schuldhulpverlening, verslavingszorg en woonbegeleiding te regelen. De extra voorzieningen moeten voorkomen dat de jongeren zonder diploma van school gaan en kansloos worden op de arbeidsmarkt. De minister vindt het belangrijk dat jongeren ook in tijden van economische crisis perspectief houden op werk.

Pieter Winsemius van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid zei vorig jaar dat scholen niet genoeg geld hebben om jongeren met problemen te helpen. Hij waarschuwde dat 30.000 scholieren daardoor zonder diploma van school dreigden te gaan en dat het kabinet snel moest ingrijpen. Daarom heeft de minister nu dus geld vrijgemaakt.

Bron: NOS


                      

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten