Nelson Piquet Jr. bekent vrijwillige crash Renault F1

Brussel
Renault daagt Nelson Piquet Jr. voor de rechter, nu de Braziliaan heeft verklaard in Singapore opzettelijk te zijn gecrasht.

Nelson Piquet Jr. heeft voor de Internationale Automobiel Federatie (FIA) in Parijs bekend dat hij tijdens de GP van Singapore in september 2008 opzettelijk crashte, om zo Fernando Alonso aan de zege te helpen. Piquet voerde naar eigen zeggen teamorders uit.
‘Het werd mij net voor de start van de race gevraagd door zowel Flavio Briatore (directeur van
de Franse renstal) als Pat Symonds (technisch directeur van Renault)', aldus Piquet Jr. ‘De safety car zou dan op het circuit moeten komen en mijn ploegmaat Alonso kon de pits induiken voor een stop.'


Teambaas Flavio Briatore ontkent staalhard. De Italiaan liet gisteren in Monza weten dat Renault een rechtszaak tegen Piquet Jr. heeft ingeleid, wegens laster, eerroof én poging tot afpersing. Piquet Jr., die in augustus zijn zitje bij de renstal verloor, zou er immers mee gedreigd hebben het verhaal over de race in Singapore uit te brengen als hij niet mocht terugkeren.
Het begint veel op een partijtje om het hardst roepen te lijken, waarbij Renault en Piquet zich niet van hun beste kant laten zien. De Wereldraad van de FIA doet op 21 september uitspraak in de zaak.Bron: Regator
                                           

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten