De Mexicaanse griep, Pandemie of Fantasie ?De Mexicaanse griep, H1N1, een kruising van de vogelgriep-, varkensgriep- en de ouderwetse griepvirussen.

"Het zou het hele land weleens plat kunnen leggen", dus voor totale chaos in Nederland zorgen. Pandemie werd het toverwoord; van een pandemie is sprake als 1/3 deel van de bevolking besmet cq. ziek is door één en hetzelfde H1N1 virus.

Miljoenen vaccins werden er besteld door de overheid, voor nog meer geld. Op zich een nobele gedachte, het volk gerust te stellen door zich als een bezorgde, doch daadkrachtige moeder van het volk op te stellen en beloofde maatregelen te treffen...       Maar.. Liep zij niet nogal op de zaken vooruit?


Er zijn in Nederland tot nog geen massale problemen ontstaan door ziekmeldingen in verband met de Mexicaanse griep. Er zijn ook niet meer sterfgevallen die aan de griep te wijten zijn. Personeel in de zorg is door de Minister 'uitverkoren' om gevaccineerd te mogen worden als de middelen beschikbaar zijn, desalniettemin is de mening over wel of niet vaccineren verdeeld. Veel mensen zien niets in een vaccinatie omdat zij het gewoon als een griepje zien. Dan zijn er ook nog de complotdenkers, die prinicpieel weigeren omdat zij vermoeden dan vergiftigt te worden.

Er zijn wel gevallen bekend waarvan vastgesteld is dat er sprake was van de beruchte griepvariant, maar dat heeft tot nog toe in Nederland 'slechts' tot twee sterfgevallen geleid. In een normaal jaar gaan er aan de 'gewone' griep een veelvoud daarvan dood. Dit gebeurd dan ook alleen bij mensen die er al heel slecht aan toe zijn.

De Nieuwsgier vind dat er wel heel veel aandacht aan besteed word in de wereld maar zier er eigenlijk niets van in het dagelijks leven...

Daarom aan u de vraag...
Bent u of kent u iemand die de Mexicaanse griep heeft gehad?


Bookmark and Share                                                                                                                                                                                                  

1 Reacties >>REAGEER<<:

Anoniem zei

Nee ik ken niemand die er aan lijd en het lijkt me sterk dat we het massaal tegelijker tijd dat krijgen. Ik vand dat klinkie mag aftreden na zijn zoveelste flop.

Een reactie posten