Vietnamese kinderen getroffen door typhoon KetsanaEnkele dagen nadat de Filippijnen werden getroffen door de typhoon Ketsana, moesten ook in Vietnam tienduizenden kinderen op de vlucht voor het natuurgeweld dat de typhoon veroorzaakte.


De orkaan ligt nu boven negen Vietnamese provincies, inclusief de grote steden Hue en Da Nang. Naar schatting zijn er rond de 167.000 mensen geëvacueerd en zijn er op zijn minst 23 mensen om het leven gekomen.

Ketsana had op 26 september al een verwoestend spoor achtergelaten op het eiland Luzon van de Filippijnen, waarbij 260 mensen om het leven kwamen en rond de 500.000 mensen dakloos raakten.

Holke Wierema, directeur van Save the Children: “De storm raast over vele dorpen en verwoest op dit moment de huizen. Veel van de geëvacueerden zijn kinderen, die verward en geschrokken zullen zijn nadat ze hun huizen moesten ontvluchten. Veel van die kinderen zijn door Save the Children in veiligheid gebracht in opvangcentra.”

Verdeeld over zes provincies lieten dertig mensen het leven waarvan dertien van hen in Kon Tum hun laatste adem uitbliezen, zo verklaarde de Vietnamese regering.
Onder de slachtoffers waren vijf mensen uit één gezin, zij vonden de dood op een verschrikkelijke manier doordat een landverschuiving hun huis verzwelgde , het huis werd compleet verteerd door moeder aarde en de bewoners werden levend begraven.
 
De Typhoon is op woensdag gedegradeerd naar de categorie 'tropische stormen', nadat Ketsana Laos binnentrok en in kracht afnam.
 
Een andere zware klap komt later pas, als de schrik voorbij is, komt de angst, angst om niets te eten te hebben, ziek te worden of zelf dood te gaan, er zijn veel problemen ontstaan voor dit arme land. Bijvoorbeeld de irrigatievoorzieningen, plus diverse andere vitale infrastructuur zijn op veel plaatsen ernstig beschadigt of geheel vernietigt, daarbij komt nog dat de oogsten dit jaar ook nog eens zwaar tegenvallen en het gestorven vee de mensen ook niet meer kan voeden...


0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten