Link tussen eetgewoonten en criminaliteit onderzochtKinderen die dagelijks zoetigheden eten, hebben meer kans om gewelddadig te worden als ze eenmaal volwassen zijn. Dat blijkt uit een studie van de universiteit in Cardiff, die donderdag gepubliceerd werd.


Voor het eerst werd de directe link tussen eetgewoonten van kinderen en hun eventuele gewelddadige gedrag als volwassene onderzocht. De studie wijst uit dat kinderen van tien jaar die
dagelijks snoepen, als volwassenen tussen de 29 en 34 jaar meer geweld plegen. Meer dan 17.415 Britten die in 1970 geboren werden, namen deel aan de studie.

Bovendien toonden de wetenschappers aan dat 69 procent van de agressieve mensen in die leeftijdscategorie als kind zowat elke dag zoetigheden en chocolade aten. Voor volwassenen die niet gewelddadig zijn, lag dat percentage op 42 procent.

'Onze beste verklaring is dat kinderen regelmatig snoep geven hen ongeduldig en impulsief maakt zodat de stap naar criminaliteit verkleint', zei Simon Moore, de leider van het onderzoek. Meer middelen voorzien om de voeding van kinderen te verbeteren zou hun gezondheid positief beïnvloeden en doet de agressiviteit afnemen, suggereert het onderzoek.

Ondanks de conclusie van de studie dat de link tussen het eten van zoetigheden en geweld overeind blijft, is niet iedereen het daarmee volmondig eens. De Britse federatie van de voedsel-industrie doet de onderzoeksresultaten af als 'een zeer slechte aprilgrap'.

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten