Steeds meer jonge vrouwen gebruikt voor wapenhandel in LondenLONDEN
De Londense politie heeft woensdag een campagne gelanceerd met als doel meisjes ervan te weerhouden wapens van hun vriendjes te verbergen. De confronterende advertenties, die gericht zijn op 15 tot 19-jarige van Afrikaanse en Afrikaans-Caribische afkomst, zijn bedacht als bestrijding van een zorgwekkende toename van het aantal jonge vrouwen dat gearresteerd en veroordeeld is wegens bezit van wapens.


"De campagne is ontworpen om dé opkomende trend van dit jaar aan te pakken," zei Detective Chief Superintendent Helen Ball, hoofd van Trident, de Metropolitan Police-eenheid die zaken onderzoekt die te maken hebben met georganiseerde criminele bendes.

 "Degenen die geweren verbegeren en uitvoeren voor anderen zijn deels verantwoordelijk voor de misdaden begaan met die wapens. De gevolgen die het voor hen, hun families en hun vrienden kan hebben, daar denken zij niet aan."

De politie zei dat de Trident eenheid dit jaar al 12 jonge vrouwen heeft aangehouden die verdacht worden van het bezitten van vuurwapens, waarvan zeven van hen minderjarige tieners. Vorig jaar waren er 'slechts' dertien van zulke arrestaties tegen twee in het jaar 2007

In een recente zaak zag een 16-jarige meisje uit het zuidoosten van Londen zich beschuldigd van het bezitten van een pistool met de bedoeling om het leven in gevaar te brengen nadat bij haar een doorgeladen Browning 9mm-pistool werd gevonden in haar slaapkamer.

"Helaas zijn jonge vrouwen altijd al betrokken geweest bij de uitvoering en de opslag van vuurwapens," zei Claudia Webbe, voorzitter van Trident's onafhankelijke adviesgroep.

 "Wij zijn echter diep bezorgd, dat deze betrokkenheid lijkt toe te nemen en degenen die daadwerkelijk betrokken zijn lijken steeds jonger en jonger te zijn."

Kwetsbare jonge vrouwen worden vaak onder druk gezet in de opslag of het vervoer van de wapens te gaan door mannen die ze kennen, het komt zelden voor dat zij dit vrijwillig doen.

De vier weken durende campagne zal te horen zijn op de radio en te zien in bioscopen en op billboards in de stad.

Bron: BBC News

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten