Mullah Omar: Pas op Obama! De Taliban gaat winnen!


Taliban leider Mullah Omar

Mullah Omar, de leider van de Taliban, zegt dat een duidelijke nederlaag van de NAVO-troepenmacht in Afghanistan steeds dichterbij komt. Hij verwijst naar de geschiedenis," waarin koloniale troepen uiteindelijk altijd hebben verloren".

Op de Taliban-website shahamat.org schrijft Mullah Omar dat het aantal doden onder de buitenlandse militairen de laatste maanden stijgt en dat dit verder op zal gaan lopen, want na de ramadan gaat de Taliban zich met hernieuwde krachten inzetten om de bezetters het land uit te krijgen. In 2009 zijn al meer dan 350 militairen van de geallieerde troepenmacht in Afghanistan gesneuveld.

"De islamitische bevolking vraagt het westen zich niet te laten misleiden door president Obama, de Britse premier of de NAVO die zeggen dat de oorlog in Afghanistan een noodzaak is om het vrije westen te beschermen", maar het westen zou volgens Omar geen mensenlevens op moeten willen offeren voor een ongegronde oorlog. "Het is duidelijk dat het westen een oorlog tegen de islam voert en niet tegen terrorisme" schreef Omar in zijn oproep aan het westen.

De Taliban waren tot 2001 aan de macht in Afghanistan. Nu voeren zij vanuit de bergen een guerrilla-oorlog.
Zij proberen de macht terug te krijgen over het land, dit wil de NAVO ten alle tijden voorrkomen, maar de Taliban uitroeien lijkt ook een onmogelijke opgave.
 
Deze oorlog zou nog wel eens heel lang kunnen gaan duren. Omdat het westen niet weg mág lopen voor zijn verantwoordelijkheid; mocht het westen zich terugtrekken, dan wordt het westen als een kwetsbare prooi gezien door de terroristen.

Bron: Reuters

                     

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten