Stalker uit Australië stalkt vrouw in Friesland

De politie heeft vrijdagmiddag bij een bedrijf nabij Schiphol een 36-jarige Australiër aangehouden op verdenking van bedreiging en stalking. In 2004 jaar had de man in zijn land een thans 28-jarige vrouw uit Fryslân ontmoet.


De vrouw was daar toen om voor enkele maanden in Australië te backpacken. Eenmaal terug in Nederland probeerde de Australiër via onder andere mail en sms contact te krijgen met de Friezin.
De vrouw was hier niet van gediend en deed aangifte van bedreiging en stalking bij de politie in Fryslân. Uiteindelijk besloot de 36-jarige afgelopen week af te reizen naar Nederland om hier de vrouw te gaan zoeken. Hij verbleef in een hotel in Amsterdam en zocht uit waar de vrouw werkzaam was geweest. De 36-jarige dacht dat hij de vrouw wel zou kunnen vinden bij een bedrijf nabij Schiphol. Hij wist echter niet dat dit inmiddels de oud-werkgever van de vrouw was.

De Australiër maakte vervolgens zo veel problemen bij het bedrijf dat medewerkers de politie inschakelden. De agenten hielden de man aan en brachten hem over naar het politiebureau. De 36-jarige man werd hier ingesloten en vervolgens overgebracht naar een politiecel in Fryslân.

De verdachte wordt komende maandag voorgeleid aan de officier van justitie en de rechter-commissaris. De vrouw heeft wederom aangifte gedaan van stalking. Het bedrijf bij Schiphol overweegt ook om aangifte te doen van bedreiging en stalking.

Bron: Politie Fryslân
 

                                                   

1 Reacties >>REAGEER<<:

Anoniem zei

en om van deze waardeloze site af te komen moet ik dus mn browser afsluiten... daar heb ik nu echt een hekel aan...

Een reactie posten