Onduidelijkheid koopzondagen de wereld uitDe Kamer hield deze week een spoeddebat over de aanscherping van de Winkeltijdenwet. In het regeerakkoord is afgesproken, dat die wet in deze periode verduidelijkt wordt.


Volgens de wet mag je 12 koopzondagen per jaar hebben, met als uitzondering dat winkels in toeristische gebieden elke zondag open mogen zijn. Rondom die zogenaamde toerismebepaling is veel onduidelijkheid, en er wordt ook veel misbruik van gemaakt. De nieuwe wet moet een einde maken aan de onduidelijkheid.

Minister van der Hoeven kondigde twee weken geleden aan, de invoering van de wet uit te willen stellen, met het oog op de crisis. De Kamer wachtte toen nog op antwoorden van het ministerie én van het CBS over de effecten van de aanscherping van de wet op onder andere de werkgelegenheid.

CDA-kamerlid Elly Blanksma vindt dat de minister te snel praat over uitstellen. ‘We hebben de antwoorden net binnen, en daar gaan we binnenkort met het parlement over praten. De Tweede Kamer beslist vervolgens over de rest van het tijdspad. Invoeren per 1 januari is wellicht te kort dag, maar wat ons betreft moet bijvoorbeeld 1 juli haalbaar zijn. We willen de onduidelijkheid over de toerismebepaling gewoon de wereld uit. Dat is voor iedereen uiteindelijk het beste.’

Bron: CDA

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten