Spoorwegpolitie trekt dienstpistool tegen reljeugdTwee agenten van de Dienst Spoorwegpolitie van het Korps landelijke politiediensten hebben afgelopen nacht in Alkmaar hun dienstpistool moeten trekken om zich tientallen jongeren van het lijf te houden. Later zijn er 6 jongeren in de binnenstad van Alkmaar aangehouden.


Na afloop van de voetbalwedstrijd AZ-Jong Ajax zochten hooligans die zich supporter noemen van de teams in en bij het station elkaar omstreeks middernacht op voor een confrontatie. Tientallen jongeren keerden zich in de hal van het station tegen de 5 aanwezige Spoorwegpolitiemensen. Zij konden de baldadige jongeren naar buiten dirigeren.

Buiten escaleerde de situatie, en werd er met bloembakken en fietsen richting de politiemensen gegooid. Die kwamen hierbij zo in het nauw dat ze genoodzaakt waren het dienstpistool te trekken. Ook werden collega’s ter assistentie ingeroepen.

Er is niet geschoten. Daarop trokken de jongeren zich terug richting binnenstad. Daar kon de toegesnelde Mobiele Eenheid 5 jongeren oppakken, de Spoorwegpolitiemensen konden ook 1 raddraaier arresteren. De 6 jongeren, in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar en afkomstig uit Alkmaar en Sint Pancras, zijn ingesloten.

De agenten van de spoorwegpolitie hebben aangifte gedaan.

Bron: Alle Politie berichten

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten