Biometrisch paspoort zorgt voor problemen


Hierboven: diverse biometrische kenmerken die in een paspoort toegepast kunnen worden


De invoering van het nieuwe paspoort met biometrische gegevens zoals de vingerafdruk plaatst Nederlanders in het buitenland voor grote problemen. Veel Nederlanders in het buitenland moeten na de invoering flinke afstanden afleggen om hun paspoort te verlengen.

Dat blijkt maandag uit reacties die de Wereldomroep ontving na de eerste berichten over de invoering in juli 2009. Tot nu toe konden Nederlanders in het buitenland voor het aanvragen van een nieuw paspoort terecht bij ambassades, consulaten-generaal en zo'n 340 honorair consulaten. Van die laatste groep blijven er nog maar veertig over die nieuwe paspoorten kunnen afgeven.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken besloot alleen biometrie-apparatuur te verstrekken aan deze diplomatieke posten, als ze meer dan 500 paspoortaanvragen per jaar verwerken. De overige honorair-consulaten krijgen uit kostenoverwegingen niet de beschikking over de apparatuur. Vooral de enorm toegenomen reisafstanden zijn sommige Nederlanders een doorn in het oog.

Bron: De Wereldomroep
 

                                                  

1 Reacties >>REAGEER<<:

Anoniem zei

Dus ik moet tig kilometers nou gaan afleggen ?
Te zot voor worden.

Een reactie posten