38 mensen omgekomen bij brand afkickcentrum

Kazachstan
Huizenhoge vlammen raasden gisteren door een afkick kliniek in Kazachstan. De kliniek staat als relatief onveilig bekend omdat zij al vaker de veiligheidsvoorschriften had genegeerd. Gisteren zijn 38 mensen in de vuurzee omgekomen.

De patiënten probeerden te ontsnappen door de getraliede ramen. De brand brak uit om ongeveer 5:30AM lokale tijd en het vuur verspreidde zich razendsnel. Ongeveer 40 mensen werden geëvacueerd. "Ik hoorde ze ruim 20 minuten lang schreeuwen , 'zei Fatima, een vrouw die in de straat woont waar de kliniek stond. "Ze riepen alsmaar "Red ons, red ons".

De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. Wel bekend is dat gesloten deuren en tralies voor de ramen een aantal vluchtwegen blokkeerde, verklaarde Vladimir Bozhko, de Kazachstaanse minister verantwoordelijk voor calamiteiten.
Hij zei ook dat inspecteurs overtredingen in het gebouw constateerden tijdens een bezoek in mei jongstleden. Overtredingen van veiligheidsvoorschriften zijn gebruikelijk in grote delen van de voormalige Sovjet-Unie en fatale branden zijn hier vaak een gevolg van. Er waren al  bijna 10.000 branden in Kazachstan in de eerste acht maanden van 2009.
Bron:  The Independent

                                             

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten