Ook in hoger beroep gevangenis straffen voor doodslag bejaarde man

Het gerechtshof te ’s Hertogenbosch heeft een man en vrouw veroordeeld tot respectievelijk 16 en 14 jaar gevangenisstraf voor doodslag op een bejaarde man.

De man en zijn vriendin hebben in 2005 een 78-jarige Bosschenaar in zijn eigen woning gekneveld en vastgebonden. Vervolgens is de man zo mishandeld dat hij op een gegeven moment door verstikking om het leven is gekomen. Beide verdachten hebben met de pinpas van het slachtoffer een bedrag van 370 euro gepind. Daarnaast is de man veroordeeld voor een ernstige diefstal met geweld.
Tijdens de behandeling in hoger beroep voerden de raadslieden aan dat de DNA-sporen van de verdachten die in de woning waren aangetroffen, niet bruikbaar zouden zijn voor het bewijs, omdat een (lang onbekend gebleven) rechercheur zonder bescherming de plaats delict zou hebben betreden.
Voor het hof is duidelijk geworden dat gevaar voor contaminatie van sporen niet aan de orde is, omdat de DNA-sporen zijn veiliggesteld door rechercheurs die wel beschermende kleding droegen. Het hof heeft het verweer van de verdediging daarom verworpen.
Het openbaar ministerie eiste in hoger beroep gevangenisstraffen van respectievelijk 18 en 16 jaar.
De rechtbank veroordeelde beide verdachten in 2007 tot respectievelijk 12 en 16 jaar gevangenisstraf.


Bron: De Rechtspraak
 
                                                        

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten