Islamisering?

Zoals de titel al doet vermoeden gaat het hier over Nederland en moslims en allochtonen noem 't maar op.

Nieuwsgierig naar keiharde feiten. Je hoort zovelen praten over islamisering van Europa en Nederland.

Nu is Islamisering an sich lastig te meten. Waar begin je met meten en waar eindig je? Wat is een moslim en tot welke stroming behoort hij etc. etc. Bovendien  in hoeverre is de kerstening in Nederand nog aanwezig? Moet je het daarmee vergelijken als jurisprudentie?

Lastige materie dus besloten  in plaats van moslims, naar cijfers over de bevolking te kijken en kwam al gauw uit op de site van het centraal bureau voor de statistiek. Zie deze link voor de tabelNa een beetje rondgekeken te hebben en wat rekensommetjes later, erachter gekomen dat er sinds 1 januari 2006 tot 1 juli 2009, 19457 Nederlanders bij waren gekomen,  autochtonen dus.

In dezelfde periode zijn er in totaal 175.032 allochtonen bij gekomen, 115.034 van hen van niet westerse afkomst.

Je kunt je dan ook afvragen of het terecht is dat mensen van islamisering spreken, immers vergrootten niet-westerse allochtonen hun bevolking zo'n 6 maal sneller dan de autochtone Nederlanders.

Er zijn inderdaad veel invloeden vanuit de moslimwereld merkbaar in Nederland, maar wij promoten zelf ons landje in New York, iedereen neemt iets van zichzelf mee naar huis, naar het werk en naar zijn omgeving. Zolang als er in Nederland geen Sharia geldt, dan vind de Nieuwsgier dat er ook geen sprake van Islamisering.

Islamisering? Nee, ont-Nederlandsing, te weinig Nederlandse baby's worden geboren; als er meer geneukt zou worden door de gemiddelde stijve kantoorpik, dan komen er vast weer meer witte kaaskopjes, lopen er weer meer Nederlandse jongens en meisjes op straat, geen speciale zwarte- of islamitischie scholem meer en raakt het cognitieve evenwicht misschien wel weer hersteld.


Bovenstaande is slechts een hypothese ervan uitgaande dat de Islam als zodanig niet onder de bevolking verspreid wordt, slechts de mensen die ermee geassocieerd worden en in de publieke beeldvorming als islamisering ge- interpreteerd kunnen woren
                                                   

1 Reacties >>REAGEER<<:

Anoniem zei

Blijkbaar was er geen emigratie? In werkelijkheid zijn er ook aardig wat islamitische landgenoten vertrokken.

Een reactie posten