LED Lamp die 19 jaar licht geeft ontwikkeld

De EverLed

De Japanse fabrikant Panasonic heeft een nieuw soort LED lamp ontwikkeld die maar liefst negentien jaar lang licht geeft.

LED verlichting was al een bijzonder interessant,  duurzaam,en efficiënt product, maar sloeg nog niet meteen aan door de hoge prijzen. Nu heeft Panasonic een nieuwe variant ontwikkeld die de consument op grote schaal moet gaan overtuigen: de EverLed blijft negentien jaar lang schijnen, ongeveer veertig keer zo lang als een doorsnee gloeilamp.

De nieuwe lamp, die eind oktober in Japan gelanceerd wordt, produceert 85 lumen per watt en is daarmee de meest efficiënte LED tot nu toe. Ze verbruikt amper een achtste van een gloeilamp. Goedkoop is de EverLed niet: een lamp zal naar verwachting 35 euro kosten, maar dat is dus 1 euro 85 per jaar voor een lamp die wel héél lang meegaat.

Bron: IPS

De Nieuwsgier vind dit een goede ontwikkeling en raad iedereen aan langzaam maar zeker over te schakelen op LED-verlichting. LED gaat langer mee dan de ouderwetse gloeilamp en verbruikt véél minder stroom.

Dit is dus goed nieuws voor het milieu én je portomonnaie!

1 Reacties >>REAGEER<<:

Anoniem zei

Vanaf welke basis wordt de ledlamp gelanceerd? ;)

Een reactie posten