Verdachten zaak Tano Jansen niet naar PBC


Zutphen
De rechter-commissaris oordeelt dat de vier verdachten niet ter observatie in het Pieter Baan Centrum worden opgenomen.

Omdat de verdachten al meewerken aan een gedragskundig onderzoek door een psychiater en een psycholoog en omdat de deskundigen hierover verschillend adviseren oordeelt de rechter-commissaris dat de verdachten niet ter observatie naar het PBC hoeven. Bij verdachten van ernstige misdrijven wordt altijd onderzoek gedaan naar de achtergronden en psyche van de persoon. Zo kan de rechtbank zich later een deskundig oordeel vormen.

Het Openbaar Ministerie vroeg de rechter-commissaris om de verdachten te laten observeren in het Pieter Baan Centrum. Vier verdachten wachten hun berechting af in voorlopige hechtenis; één minderjarige jongen en drie meerderjarige jongens.

Pro-formazitting
Dinsdag 15 september vindt een pro-formazitting plaats om 11.45 uur. Tijdens de zitting wordt er niet inhoudelijk op de strafzaak ingegaan. Naar verwachting worden de zaken van de drie meerderjarige verdachten openbaar behandeld. De zitting van de minderjarige verdachte vindt achter gesloten deuren plaats.

De raadkamer van de rechtbank verlengde 6 augustus de gevangenhouding van alle vier verdachten met zestig dagen. Op 9 juli verlengde de raadkamer de gevangenhouding met dertig dagen. De rechter-commissaris stelde 26 juni vier verdachten voor 14 dagen in bewaring.

Rechtszaak
Zij worden verdacht van betrokkenheid bij het overlijden van de 16-jarige Tano Jansen. Het slachtoffer werd dinsdag 23 juni gevonden in een container op een braakliggend terrein in Apeldoorn.

Bron: De Rechtspraak

                                                            

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten