Doden bij gedrang voedseluitreiking Pakistan

Karachi, Pakistan
Bij het uitdelen van voedsel in de Pakistaanse stad Karachi zijn maandag zeker achttien arme Pakistaanse vrouwen en kinderen om het leven gekomen. Tientallen anderen raakten gewond.

Honderden vrouwen en kinderen hadden zich bij een gebouw van een charitatieve organisatie in de arme, overbevolkte wijk Khori Garden van Karachi verzameld. Zij drongen elkaar de trappen op. Toen het licht uitviel, ontstond er volgens een getuige paniek en tuimelden vrouwen en kinderen over elkaar heen. Veel slachtoffers zijn gestikt. Volgens het hoofd van de politie in Karachi hebben agenten de verdelers van het voedsel aangehouden.

Vele moslims delen in de vastenmaand ramadan gratis voedsel uit onder de armen. Ongeveer een derde van de 170 miljoen Pakistani leeft in armoede. De stijgende prijzen en de werkloosheid, de regelmatige stroomstoringen en het tekort aan voedingsmiddelen als meel hebben de ellende voor velen sinds vorig jaar vergroot. De ramadan is over een week voorbij.

Karachi  is de grootste stad van Pakistan en de hoofdstad van de provincie Sindh. Het is tevens het financiële en commerciële hart van Pakistan. Met een inwoneraantal van 9.339.023 (cijfers 1998) behoort Karachi qua aantal inwoners tot de grootste steden van de wereld. Een niet officiële schatting voor 2009 geeft 12.827.927 inwoners.

                                                     Bekijk hier de beelden.

                         
Bron: ANP
                                                                      

0 Reacties >>REAGEER<<:

Een reactie posten